Zęby i pazurki - czyli zabójcza broń I i II

Kupiłeś już szopa i nie wiesz co dalej?

Re: Zęby i pazurki - czyli zabójcza broń I i II

Postprzez bogia » 4 sie 2009, o 22:06

mam ten sam problem- od tygodnia nie spie do 5 nad ranem bo mnie gryzie:/zawsze po 4 razie wsadzenia do transportera reaguje i daje mi spokoj. a gryzie teraz bardzo mocno:( nic nie pomaga bo jak go wsadze do transportera to gdzie bym go nie zamknela to tak krzyczy ze go slychac wszedzie :roll: wczesniej spal grzecznie w nocy. juz nawet ostatnio wyszlam z nim na spacer o polnocy ! przeszlismy prawie 4 km.... efekt byl tego taki ze ja padlam w domu a ten latal jak szalony :? jest po prostu nie do zdarcia... i 3 dni pod rzad nie spac,ale co jest dziwniejsze ani w dzien ani w nocy :evil: on wystarczy ze sie polozy na minute i moze funkcjonowac nastepne 5 godzin( jak on to robi?!)a ja chodze z worami pod oczami:)
bogia
Początkujący
Początkujący

Blog: Wyświetl Bloga (0)

Postprzez marcin3450 » 4 sie 2009, o 23:30

mały jest i pstro ma w głowie dorosnie to spowaznieje Maciek np.potrafi przelezec cały czas nawet go nie rusza jak szopice koło niego lataja a pózniej zaczepiają lezy i sie tylko patrzy, niekiedy z niechcenia troche z nimi powariuje albo poskacze z parapetu do wody wtedy ma naprawde radoche.Jedynym impulsem do jakiejs reakcji jest wejscie mnie lub innych ludzi-wykazuje zainteresowanie bo wie ze dostanie daktyle,sliwki,micha bedzie pełna w której się rozsiądzie i znowu bedzie mógł poprać jedzenie.Najciekawsze jest to ze zrobił się samolubnikiem, jak zje kładzie się w misce na granulacie a szopice jak chcą jesć to muszą macać pod nim ten zaś warczy po swojemu ,sapie ale wcale sie ruszyc nie myśli więc już one się przyzwyczaiły do jego zachowania i konsumpcja idzie na dobre.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

szop: Maciek Kali Misia Helga,Zuzia,Fiona
gadu: 12783208

Postprzez Prudence i Digital » 5 sie 2009, o 06:29

OK Marcinie, ale nadal mamy swój postulat -
MY CHCEMY SPAĆ :!: :evil:
Prudence i Digital
Obeznany
Obeznany

szop: Zenek
gadu: 9900895

Postprzez Volves » 5 sie 2009, o 12:02

ciężka sprawa...zobaczymy co u mnie będzie ze skunksem :?
Obrazek
Volves
Administrator
Administrator

szop: kiedyś napewno
gadu: 4983741

Postprzez bogia » 5 sie 2009, o 17:42

ja tez chce spac:( moi rodzice wrocili w nocy z urlopu i w ogole sie zachowywal jakby ich nie znal,rzucal sie i w ogole:( a nie bylo ich 2 tygodnie. W nocy udawalam ze spie,ale mnie pilnowal przed moimi rodzicami-kazdy ich szelest byl sygnalem do tego zeby wejsc na mnie i mnie trzymac za szyje(najpierw macanko po powiece czy juz spie:) ) mocno sie przytulac i jakby ktos byl za blisko drzwi to warknac ostrzegawczo, dlatego wreszcie sie wyspalam!!!:) on moze mniej bo dlugo czekal az inni sie poloza i bedziemy bezpiecznie;) coz... mama spi to ktos musi ja bronic:)
bogia
Początkujący
Początkujący

Postprzez Volves » 5 sie 2009, o 17:54

szop obronny tego jeszcze nie grali :D
Obrazek
Volves
Administrator
Administrator

Postprzez Prudence i Digital » 5 sie 2009, o 20:47

Bogia jak ja Ci zazdroszczę... My mieszkamy sami z naszym szopensem, więc... cały czas zajmuje się nami i tylko nami. Jak już ktoś w gości przychodzi, to albo ma go w d..., albo fuczy na niego. A MY NIE ŚPIMY ! Na szczęście jutro przyjdzie transporter, który dziś zamówiłem kurierem na allegro http://www.allegro.pl/item702969703_transporter_lotniczy_dla_psa_kota_71x52x55cm.html, mam nadzieje że będzie ok bo tani nie był :/ No i jak będzie niegrzeczny czy dawał po prostu po d...ie, to do transportera i spokój (może - oby)...
Prudence i Digital
Obeznany
Obeznany

Postprzez Volves » 5 sie 2009, o 21:01

zaszaleliście...ja dziś kupiłem swojemu przyszłemu pupilowi wiklinowy za 50
Obrazek
Volves
Administrator
Administrator

Postprzez Prudence i Digital » 5 sie 2009, o 21:09

Też myślałem nad tańszym, ale stwierdziłem, że jak zawsze co tanie to drogie i tak będę musiał kupić lepszą, więc po co płacić dwa razy...
Prudence i Digital
Obeznany
Obeznany

Postprzez bogia » 5 sie 2009, o 21:11

ja tera jestem w domu na 'wakacjach' bo ktos musial babcia zostac.... normalnie tez jest z nami sam... a transporter jest dobrym rozwiazaniem,tylko ja nie moge zniesc tego jak tak piszczy.... :?
bogia
Początkujący
Początkujący

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pierwsze kroki