Witamy :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami

Re: Witamy :)

Postprzez Prudence i Digital 26 lis 2009, o 22:52

Również witamy i cieszymy się z chęci nabycia tego uroczego debilątka :D
Prudence i Digital
Obeznany
Obeznany

Blog: Wyświetl Bloga (0)
szop: Zenek
gadu: 9900895

Postprzez jmwn 27 sty 2010, o 19:50

Witam wszystkich, nie będę zakładać nowego tematu więc pozwolicie że tu się przedstawię :)
Jakieś 6 lat temu dowiedziałam się o udomowionym szopie mieszkającym u kuzynki mojej koleżanki, w USA.
Wtedy rozpaliła się u mnie ta miłość szopopraczowa, nie zapominając o namiętnym oglądaniu Pocahontas , teraz mieszkam już w domu z dość sporym ogrodem więc niebawem będę mogła adoptować małego szopka. Zdecydowana byłam już półtora roku temu, przygotowałam mamę na ubezpieczenie domu, zaklejenie szafek i wieczny brak smakołyków w barku, niestety wtedy było bardzo mało informacji o szopkach. Przeczytałam wtedy historię pewnej samiczki która była oddawana z rąk do rąk i ostatni właściciele mimo iż bardzo ją kochali musieli zrobić jej domek na dworze bo była już bardzo dzika przez dzikie ludzkie serca jej wcześniejszych właścicieli. Na tym forum wypowiadali się też inny rzekomi posiadacze, doszłam wtedy do wniosku że to może jest faktycznie dzikie zwierzę, niedoudomowienia, jednak to forum przywraca wiarę w rozbujnicką słodkość tych stworzeń ( na przykładzie potulnego Diego, przesłodkiej Maji, sportowca Zenka ) i innych szopków. Nie ukrywam chęci przygarnięcia mnie na jakiś krótki kurs " kilka chwil z szopem " w okolicach legnicy/wrocławia ;) Nie ukrywam też że chętnie spróbuję sił w konkursie, bo jak zauważono wyżej taka suma pozwoli na niezliczone ilości zabawek dla przyszłego malucha. Pozdrawiam serdecznie, jmwn.
jmwn
Świeżak
Świeżak

Blog: Wyświetl Bloga (0)
gadu: 930403

Postprzez Volves 27 sty 2010, o 20:22

mi właśnie ów domu z ogrodem brakuje :mrgreen:
Cześć 8-)
Obrazek
Volves
Administrator