Testowy Toolbar

Ważne sprawy dotyczące forum będą ogłaszane tutaj.

Testowy Toolbar

Postprzez xebyte 14 sty 2010, o 20:27

Witam,

Od dziś na forum wprowadziłem pasek z narzędziami, na razie tylko na próbę. Pasek pojawia się na dole strony po każdym jej załadowaniu i oferuje takie funkcje jak:

• Tłumaczenie - Opcja "Translate" dostępna po lewej stronie umożliwia przetłumaczenie forum na jakikolwiek język tam zawarty, pomoże to naszym zagranicznym gościom w poruszaniu się po forum. (jeśli oczywiście tacy są :))
  • Status online - Wskaźnik po prostu pokazuje licznik osób znajdujących się obecnie na forum. Po kliknięciu można zobaczyć dodatkowe informacje takie jak skąd użytkownicy klikają ;)
  • Poleć innym - po kliknięciu z wysuwanej listy można wybrać serwis w którym chciało by się podzielić adresem do aktualnie przeglądanej strony ;)
  • Powiadomienia - Będą tutaj krótkie, acz treściwie wydarzenia/komunikaty dotyczące forum - te ważne i mnie ważne ;)
  • Czat - Bardzo wygodna forma wymiany literek składających się w zdania w języku polskim (i nie tylko? :)). Jeszcze wygodniejsza tym bardziej, że czatowanie z innymi użytkownikami nie wymaga odświeżenia/przejścia do innej podstrony - czat otwiera się w małym okienku zaraz nad toolbarem ;)
  • Przejdź na forum SKUNKOWE - nowy 'teleporter' do naszego zaprzyjaźnionego forum o tematyce skunksowej - w teorii ma zastąpić odsyłacz znajdujący się na górze, który niektórym z mniejszą rozdzielczością trochę przeszkadza ;)
  • Dwie strzałeczki - Tym, którym jednak ten pasek przeszkadza ta funkcja przyda się najbardziej, jest to najzwyklejsze na świecie wyłączenie paska - przynajmniej w teorii :D

Wszystko jest na razie jeszcze we wczesnej fazie testów, wszystko zależy od Was, bo przecież Wam ma się wygodnie te forum przeglądać. Wyrażajcie swoje zdanie w tym temacie, każda sugestia, krytyka czy pomysł mile widziane ;) Mówcie co Wam się podoba, co byście zmienili, usunęli etc.

Pozdrawiam
xebyte
Administrator
Administrator

Blog: Wyświetl Bloga (1)
szop: W planach
gadu: 9835963

Re: Testowy Toolbar

Postprzez Prudence i Digital 14 sty 2010, o 20:51

Xebyte na prezydenta :D Moja sugestia :D A tak serio - pasek na razie przypadł do gustu, choć tak na prawdę dla mnie jest zbędny bo nie sądzę bym często z niego korzystał. Pytanie czy nie przeszkadza w "zwiedzaniu" forum ,ale to wyjdzie w praniu.
Prudence i Digital
Obeznany
Obeznany

Blog: Wyświetl Bloga (0)
szop: Zenek
gadu: 9900895

Postprzez Volves 15 sty 2010, o 15:36

mi nie przeszkadza :!:
super sprawa ;)
Obrazek
Volves
Administrator
Administrator

szop: kiedyś napewno
gadu: 4983741

Postprzez xebyte 15 sty 2010, o 18:23

Pasek działa równie dobrze we wszystkich rozdzielczościach ponadto nie zasłania nawet centymetra głównego bloku forum no i jest też przycisk do chowania toolbara ;) Na razie zauważyłem, że (przynajmniej u mnie) nie ma polskich znaków oraz muszę jakoś poprawić czat bo na razie to w ogóle do niczego się nie nadaje. :D
xebyte
Administrator
Administrator

Blog: Wyświetl Bloga (1)
szop: W planach
gadu: 9835963

Postprzez alex 18 sty 2010, o 16:48

Xebyte ten paseczek to ciekawa sprawa :D
Przede wszystkim ładnie się prezentuje z forum :)
Mi osobiście przypadł do gustu :D
Pozdrawiam :)
alex
Początkujący
Początkujący

szop: w planach :)
gadu: 6335723

Powrót do Ogłoszenia