Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

WAŻNE!! NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA
--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

Szop a inne zwierze.

Masz wątpliwości co do kupna szopa?

Szop a inne zwierze.

Postprzez przemek212121 » 18 sty 2011, o 14:59

Planuję zakup szopa mam królika miniaturkę w domu i nie wiem czy te dwa zwierzaczki się zaprzyjaźnią.
Proszę o szybką odpowiedź :)
przemek212121
Świeżak
Świeżak

Re: Szop a inne zwierze.

Postprzez VeronA » 18 sty 2011, o 18:21

Podejrzewam że będzie podobnie jak z Diegiem, będzie chciał się z królikiem bawić, u mnie po podwórku oba zwierzaki ganiały luzem i królik kuzynki cały czas uciekał a Diego ją gonił :D
A jak jakimś cudem dorwał to też krzywdy nie robił tylko widać było że chce się bawić.
A jak królik jest w klatce to będzie cały czas na nią wskakiwał i upychał łapki żeby dotknąć królika, a jak ten ucieka to Diego tym bardziej chciał dotknąć i tak bez końca. Podobnie było z królikiem w sklepie zoologicznym, miał ogromna klatkę, aż się zastanawialiśmy czy się nie zawali pod ciężarem Diega, bo zaczepiał królika i skakał po klatce dość energicznie :lol:
Może też kraść mu poidło - wiadomo - woda ^^
VeronA
Początkujący
Początkujący

Postprzez Prudence i Digital » 18 sty 2011, o 20:38

W zależności od wielkości królika będzie miał dobrą kolację i śniadanie lub tylko śniadanie :lol: :twisted: :lol: :twisted: A tak na poważnie - mamy w domu szynszyla, i nie wypuszczamy go z Zenkiem... Szopidłak chodzi po jego klatce wciska mu swoje jedzenie i kradnie jego :) Oczywiście poidełko... codziennie ledwo uchodzi z życiem :) Więc spokojnie dasz radę !! :)
Prudence i Digital

Postprzez pianka76 » 19 sty 2011, o 23:12

Gabrysia jak była mała z naszym królikiem. Teraz Truska ( królik) już tak się jej nie daje ;)
Załączniki
104_0430.JPG
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez przemek212121 » 31 sty 2011, o 14:31

Aha to dzięki czyli bez obaw mogę kupić szopa tak?

A jeszcze mam pytanie czy szop musi cały czas chodzić pod domu czy można go zamknąć w domu w takiej dużej klatce oczywiście na jakiś czas?
przemek212121
Świeżak
Świeżak

Postprzez Iwona » 7 lut 2011, o 17:13

możesz zamknąć szopa jak najbardziej, nawet zrobisz to z wielką chęcią nie raz ;) tylko pytanie jak szop będzie zachowywał się w tej klatce i jak duza ona będzie. Zamknięcie Tosi w transporterze chociażby na pół godziny kończyło się kupą, którą Tosia wymazała cały transporter, siebie oczywiście też i ściany jeżeli dosięgła do nich łapką :roll:
Iwona
Obeznany
Obeznany

Postprzez Milli » 7 lut 2011, o 19:17

Przemku licz się również z tym, iż zamykany szop w klatce najzwyczajniej dziczeje. Dla niego to kara, jeśli zbyt długo będzie przesiadywał w klatce to jak się już z niej uwolni to biada Tobie i wszystkiemu w koło :lol: :? kilka razy Ci się uda ale nie licz na to, że jak będzie już zupełnie dorosły pozwoli Ci ot, tak zamknąć się w klatce - wiem coś o tym ;) mam dorosłą 2 letnią panią szopenową baaardzo kapryśną, zaś młodsza "tańczy tak jak jej ta starsza zagra". Dziś mają swój pokój bo nie dało się już inaczej. Dorosły szop nie jest już tak słodziutki jak ten półroczny :cry: a dziś kiedy mają rujkę :evil: to ratuj się kto może.. :shock: :? Nuczysko ma fochy non-stop tak, że wchodzę do nich rano i po południu ale wieczorem kiedy one stają się aktywnie kąśliwe wolimy z mężem się odseparować :lol:
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez myszowa » 16 cze 2011, o 09:23

Witajcie. mam szopa na okres próbny i jest problem - mój pies.m Mała na niego fuka, a ta druga już dostaje nerwów. Nie wiem czy to kwestia zazdrości czy co.... ale macie jakieś pomysły? pogodzą sie ?
myszowa
Początkujący
Początkujący

Postprzez pianka76 » 22 gru 2011, o 23:39

pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez pianka76 » 27 lut 2012, o 00:18

pianka76
Szopi Sponsor