Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

WAŻNE!! NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA
--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

świąteczna choinka i szop

Kupiłeś już szopa i nie wiesz co dalej?

świąteczna choinka i szop

Postprzez pianka76 » 7 lis 2010, o 18:51

Dużymi krokami zbliżają się święta, czas choinki, prezentów itd.To co zaobserwowałam w domu to Gabrysia lubi np. piłki czyli wszystko co jest okrągłe.Przygotowując się do świąt na pewno będziemy mieć choinkę jak co roku tylko czy na długo? Gabrysię interesuje wszystko. Znając ją będzie macać bombki a potem je ściągać.Ponieważ są one kruche to szybko znikną z choinki, przynajmniej na tą wysokość do której sięgnie.Napiszcie jak zachowują się wasze szopki w czasie takich świąt. Przecież nie zrezygnuje z choinki przez 16 lat bo mam szopa :D
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Re: świąteczna choinka i szop

Postprzez marcin3450 » 7 lis 2010, o 19:47

Maciszek gdy był w domu to stwierdził ze to przyniesione dla niego no i skok na choinke tylko ze mu sie szybko drzewko skończyło-2m i wieeeelkie zdziwienie co dalej.Kilka bombek spadło i musialem zabawiac Macka zeby nie schodził zaś zona szybko z łopatka i szczotka musiała zamiesc pod choinka szkło z bombek-wiadomo zeby sie w łapki nie powbijało.
Zostawilismy tylko te plastikowe zas choinke przywiazałem w połowie do klamki od drzwi balkonowych bo jak takie tłuste dup.... weszło to tylko patrzec jak sie przewroci.No i Swieta spedzilismy spokojnie choinka przetrwała,lampki tez-jedynie wymacane były no a bombki hmmm no coz kilka trafiło do pokoju córki,kilka do kuchni choc ogolnie rzecz biorac wiekszosc pozostała na miejscu bo reszty nie odwiessił na miejsce :lol: :lol: :lol:
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Postprzez Milli » 7 lis 2010, o 20:24

U nas identycznie jak u Marcina z tą różnicą, że przewidziałam i bombki szklane wywiozłam do mamy a zaopatrzyłam się tylko w plastikowe, a i tych kilka Nuśka sobie zawłaszczyła. O odebraniu zdobyczy nie było mowy :twisted: No i notorycznie przegryza kabelki od światełek, mąż chciał ją ubić jak zniszczyła te diodowe ;) Natomiast jak był u dzieci mikołaj, a przebrany był Grzegorz to rzuciła się na niego warcząc i fukając :lol: musiałam ją zamknąć u rodziców w łazience. Nie wiem może ten czerwony kolor tak podziałał a może ta śmieszna maska mikołaja :D :D :D
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez kasia » 8 lis 2010, o 19:38

A ja właśnie w zeszłym roku wymieniłam sobie bombki na szklane i w jednym kolorze. Cała wyprawa rodzinna była do fabryki bombek i wybieranie najładniejszych. Teraz dopiero uświadomiliście mi problem :(. W zeszłym roku też było trochę problemu bo jedna z kotek nawcinała się tzw. anielskich włosów i prawie udała się za Tęczowy most.
Cienko to widzę
kasia
Początkujący
Początkujący

Postprzez Prudence i Digital » 9 lis 2010, o 08:27

my w tamtym roku popełniliśmy ten błąd i zdecydowaliśmy się na choinkę - wprawdzie małą no ale jak święta bez choinki, postawiliśmy ją na stole i zabraliśmy krzesła żeby zenuś na stół nie miał możliwości wejść, nasze szczescie nie trwało długo już na początku zlikwidowaliśmy lampki ponieważ łobuz podchodził do gniazdka łapał za wtyczke i ciągnął za kabel choinke ze stołu, potem nauczył sie podciągać dwoma łapami na stół i regularnie na nią polował :evil: stracilismy wszystkie szkalne bańki, ostały się tylko plastikowe ale dodam że to była codzienna walka w obronie naszego drzewka, w tym roku napewno choinki nie będzie....
Prudence i Digital

Postprzez Milli » 9 lis 2010, o 10:55

I to jest właśnie jeden z głównych powodów dlaczego zdecydowaliśmy się z mężem odseparować szopunie od reszty domu. Mają swój pokój, tam mogą się wyżywać do woli, jeśli zrobią burdelik - to jest ich burdelik. Natomiast nie umieram ze strachu, iż Nuka znów porozbija szklane bombki i nie daj Bóg poprzecina łapki. Najgorsze było to, jak zębiskami rozgryzała szklane światełka pod PRĄDEM! Kiedy chcę to je wypuszczę na cały dom, ale tylko pod moją kontrolą natomiast, u siebie wiem, że są bezpieczne a że śpimy z nimi w pokoju to zawsze mają z nami kontakt. I choinka będzie i nie trzeba rezygnować z normalnego trybu życia.
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez pianka76 » 22 gru 2010, o 00:08

Moje dzieciaczki ubrały dzisiaj już choinkę. Ku mojemu zdziwieniu Gabrysia nie była nią wcale zainteresowana. Na wszelki wypadek stoi na taborecie i jest przywiązana do rurki od grzejnika :D Zobaczymy jak dalej będzie się zachować Gabrysia w stosunku do choinki i bombek wiszących na niej ;)
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez NatkaSzczecin » 30 gru 2010, o 20:32

My z moim narzeczonym kupiliśmy żywą choinkę w donicy, ale problem z bąbkami rozwiązałam :) po prostu ich nie założyliśmy :) są światełka, łańcuchy... ale Przepierka zanalazła sobie lepsza zabawe niż zrywanie ozdób z choinki, a mianowicie to przekopuje sobie w tej donicu na całego :)
NatkaSzczecin
Początkujący
Początkujący

Postprzez pianka76 » 3 sty 2011, o 14:16

Dobrze że jeszcze kilka dni i rozbieramy choinkę właściwie to jej część :D . Gabi niestety ale była taka szybka i sprytna że pobiła mi sporą część bombek. Dziękować tylko że nic sobie nie zrobiła
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez Milli » 3 sty 2011, o 17:47

ach, a nie mówiłam...a my mieliśmy taki zapiernicz w tym roku, że nawet choinki nie było kiedy ubrać i obyło się bez.
Milli
Moderator
Moderator

Następna strona

Powrót do Pierwsze kroki