Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

WAŻNE!! NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA
--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

Nauka kuwetowania...

Kupiłeś już szopa i nie wiesz co dalej?

Re: Nauka kuwetowania...

Postprzez Milli » 27 paź 2010, o 07:49

ojej :o półrocznego szopa?? no to witaj w klubie bo ja właśnie od tygodnia mam półroczną samiczkę, która zupełnie nas nie zna - ale Tosiulek wychowana była od małego z ludźmi. Natomiast w szoku jestem, że wzięliście dzikusa!!! on mógł Wam naprawdę krzywdę zrobić. :shock: Cieszę się, że daliście mu dom i poświęciliście jak widać wieeele czasu. To kwestia kuwetowania w tym przypadku jakby traciła na wartości bo i tak dokonaliście niekiedy zupełnie niemożliwego. Aniacia podziwiam Cię, choć nie polecam a wręcz neguję właśnie branie szopów "z odłowu" czy "pół dzikich".
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez agnieszka_005 » 29 paź 2010, o 07:22

musisz być cierpliwa może przenieść kuwete do innego miejsca albo powinnaś za miast kuwety kupić zabudowany transporterek może on chce mieć swoją prwatność dla szopów załatwianie to sprawa intymna, Zorro na początku tez załatwiał się a to raz do kuwety za drzwiami miał różne miejsca. kupiliśmy transporterem i tam się załatwia no i oczywiście zmieniliśmy mu miejsce załatwiania żeby nie czuł swojej kupki.

Życzę powodzenia i cierpliwości ;)
agnieszka_005
Początkujący
Początkujący

Postprzez pianka76 » 9 lis 2010, o 16:43

Gabrysia jak jest ciepło i nie pada to jest na dworze do póki się nie ściemni, ale gdy przychodzi do domu zaraz korzysta z kuwety.Wygląda to tak jakby nie załatwiała się na dworze :)
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez agnieszka_005 » 9 lis 2010, o 20:36

Gabi ma jakąś zagrodę w której siedzi na dworze ??
Gabi widzę że to prawdziwa dama jeśli wie gdzie ma się załatwić ;)), my jak idziemy z Zorrem na spacer to wali gdzie popadnie ;D hAhaha
agnieszka_005
Początkujący
Początkujący

Postprzez pianka76 » 9 lis 2010, o 20:52

Gabrysia nie na żadnej zagrody, mamy ogrodzenie, ale co pięć minut sprawdzam czy jest na ogrodzie. Przeważnie Nerka ją pilnuje :D
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez Jooanna » 26 lip 2011, o 11:17

Naszego Mańka uczyłam w taki sam sposób jak psa.Jak był malutki za każdym razem gdy się obudził wkładałam go do kuwety i tam się załatwiał.Bez problemu się nauczył.A kupkę to robi teraz tylko na zewnątrz.Gdy chce wyjść idzie pod drzwi i piszczy :shock: Dokładnie tak jak nasze psy :D Od jakiegoś miesiaca nie zrobił kupy do kuwety tylko na trawie.Super sprawa ,dumna normalnie jestem z niego :D
Jooanna
Początkujący
Początkujący

Poprzednia strona

Powrót do Pierwsze kroki