jesli ktos ma psa a mysli nad szopem polecam filmik

Masz wątpliwości co do kupna szopa?

jesli ktos ma psa a mysli nad szopem polecam filmik

Postprzez marcin3450 » 18 kwi 2009, o 22:25

Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Blog: Wyświetl Bloga (0)
szop: Maciek Kali Misia Helga,Zuzia,Fiona
gadu: 12783208

Re: jesli ktos ma psa a mysli nad szopem polecam filmik

Postprzez Volves » 17 maja 2009, o 10:46

Czyli że nie są "kompatybilne" ??

Ładnie się bawią !!
Obrazek
Volves
Administrator
Administrator

szop: kiedyś napewno
gadu: 4983741

Postprzez pianka76 » 9 lut 2010, o 22:50

mam dwa yorki (8 i 2 lata),alaskana malamuta ( 4 lata) i mimo to zdecydowałam się na zakup szopka, myślę że będą super kumplami.Z doświadczenia wiem że jak doszło jakieś małe zwierzątko do grona rodzinnego psy zaakceptowały malucha (mała kotka wyciągnięta z kanału)Myślę że szopika również przyjmą ciepło ;) Jeśli ktoś uważa ze nie powinnam posiadać szopka przy takiej ilości psów to proszę o opinie na ten temat.
pianka76
Obeznany
Obeznany

szop: Gabi
gadu: 0

Moje doświadczenia szop i inne domowe zwierzaki

Postprzez aniacia » 27 mar 2010, o 17:48

Szopy są raczej samotnikami i starają się nie zacieśniać więzi :-) z innymi zwierzakami. Ja mojego Mariana wprowadziłam do domu, w którym już mieszkało 5 kotów (w tym trzy wielkie maine-coony) i amstaf. Suka już nie warczy jak Marian wcina jej psie chrupki (zdecydowanie bardziej mu smakują niż kocie), nadal nie toleruje gryzienia znienacka w ogon jak śpi :lol: , z kotami raczej się mija, czuje tylko respekt przed największym, od którego dostał parę razy po głowie.
A co do jego niszczenia - chyba przesadzone są te opisy demolki wszystkiego, nie rusza żadnych kwiatków, kabli itp, natomiast z przyjemnością wsadza łapki w każdy napotkany kubek i miseczkę no i zawartość rozlewa... biega po całym domu, nigdzie go nie zamykam. Zapraszam do oglądnięcia fotek picasaweb.google.com/annaciacma album pt styczeń 2010
A najbardziej ulubione przysmaki (wiem, wiem że nie wolno) ptasie mleczko i łyżeczka advocata :roll:
aniacia
Świeżak
Świeżak

szop: Marian

Postprzez kokos27 » 27 mar 2010, o 18:11

aniacia fotki super.marian wypasiony jak na szopa pszystało i widać przy dziecku że nie jest bezmyslnym dzikim zwierzakiem.no i oczywiscie oswoił sie z całym zwierzyńcem.a przytulak z niego widać niezły. :D
kokos27
Hodowca
Hodowca

szop: willie.luna
gadu: 13553905

Postprzez Prudence i Digital » 30 mar 2010, o 13:02

witaj aniacia :D
szopek piękny i ma super imie - Marian :D
mam pytanie - skąd jesteście? bo nie masz miejscowosći podanej w profilu i jak długo posiadacie Mariana?
co do opisów demolek to w naszym przypadku wcale nie jest to przesadzone, jeśli twój szopers jest inny pod tym względem to naprawde szczerze ci zazdroszcze ;) nasz wszedzie wlazi, wszystko maca i wszysko gryzie :cry: kwiatki stoja wysoko na szafach bo jak tylko dorwie to zjada i wybiera ziemie ze środka (nie pisze ile już rozbił doniczek z kwiatkami próbując ściągnąć z miejsca gdzie nie mógł dosięgnąć) nie mamy w domu firanek ani zasłon bo skubaniec po nich właził :shock: przy pościeli nie mamy ani jednego guzika bo wszystkie obgryza jak tylko znajdzie, nie mówiąc o tym ze włazi do szafek i grzebie w środku a że potrafi daleko i wysoko skakać to często chodzi po stole albo biurkach, moglabym się tak jeszcze rozpisywać....
ale po co jak i tak jest słodki i bardzo go kochamy :D
Prudence i Digital
Obeznany
Obeznany

szop: Zenek
gadu: 9900895

Postprzez aniacia » 1 kwi 2010, o 06:55

Witaj,

Profil poprawiłam, musiałam zapomnieć o mieście ;) a znamy się już z kontaktu telefonicznego, dzwoniliśmy do Ciebie jak Marian miał trudny okres dorastania :D Marian był demonem i postrachem mojego męża, ale po wykastrowaniu jest po prostu wesołym szopciem. Oczywiście, że już przez zniszczone rzeczy zwielokrotnił swoją wartość :lol: np zjedzona komórka htc, zmuszenie nas do kupienia odkurzacza rainbowa bo sikał na dywan w sypialni, wyjedzone od wewnątrz wypełnienie narożnika, porozbijane kubki, które spadły bo trzeba było w nich umyć rączki ale to przyjmuję za normalne zachowanie tych zwierzątek, w każdym razie przy odrobinie czujności może sam zostawać w domu i nie narobi dziadostwa ( nie zostawiać w zasięgu rączek tego co można zniszczyć, zamknąć sypialnię itd) ale tak samo trzeba myśleć mając w domu inne zwierzęta o dzieciach nie wspominając
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję jeszcze raz za trafione rady :D
aniacia
Świeżak
Świeżak

szop: Marian

Powrót do Przed kupnem