Glisty

Wszystko co związane z zdrowiem szopów.

Glisty

Postprzez bogia » 5 sie 2009, o 17:53

Jakby grzybicy i w ogole wszystkiego bylo malo to Diego ma glisty:/ dzisiaj dostal syropek i teraz beda wychodzic...Wiem,ze moze widok na zdjęciu nie jest zbyt przyjemny,ale chcialam ostrzec ludziom ktorzy cos takiego zauwaza w kuwecie ze to glisty :)
Załączniki
glisty.jpg
glisty.jpg (82.6 KiB) Przeglądane 224 razy
bogia
Początkujący
Początkujący

Blog: Wyświetl Bloga (0)

Re: Glisty

Postprzez Volves » 5 sie 2009, o 17:56

chyba trzeba odrobaczań :?
Obrazek
Volves
Administrator
Administrator

szop: kiedyś napewno
gadu: 4983741

Postprzez bogia » 5 sie 2009, o 21:08

byl odrobaczany juz a teraz jeszcze raz...
bogia
Początkujący
Początkujący

Postprzez marcin3450 » 6 sie 2009, o 19:41

a chodził on gdzies gdzie podejrzewalnie mógłby sie ich nabawic czy raczej przywiózł je ze sobą.
Aha i napisz jaki syropek mu podajesz,bedzie to kolejna wskazowka dydaktyczna dla innych a tak z mojej strony Volves :D to nie wszystkie preparaty na odrobaczania potrafia usunąć takie pasożyty jak glisty wiec nie ma co wymagać i spodziewac sie rezultatow po odrobaczaniu zaś niektorych podanie może się skończyc żle dla szopka jednak jak już bogia dostała syropek a szopek zaliczył pomyślnie test to może sie podzielic informacją.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

szop: Maciek Kali Misia Helga,Zuzia,Fiona
gadu: 12783208

Postprzez bogia » 7 sie 2009, o 22:52

kurcze... tylko ze ja jezdze po ten syropek do weta,dostal go raz i za jakis czas znowu- bo jajeczka tych bestii za bardzo nie da sie usunac tak hop siup... tak wiec po prostu idzie sie do weterynarza, mowi sie co mu jest(albo pokazuje zdjecie jak ja :D) dodatkowo wet pokazuje mi zdjecie glist na jakims plakacie ,daje syrop (miesza go z glukoza) i daje diegusiowi- glukoza dlatego ze bardzo gorzki ten syrop. powiedzial mi ze moze mi dac go do domu ale co mam sie meczyc i byc pogryziona jak on to moze zrobic :D
bogia
Początkujący
Początkujący

Powrót do Zdrowie