Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

WAŻNE!! NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA
--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

opieka weterynaryjna

Wszystko co związane z zdrowiem szopów.

Re: opieka weterynaryjna

Postprzez Milli » 27 paź 2010, o 18:33

Czy ktoś z Łodzi posiada szopa?
:D
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez Skomorek » 27 lis 2010, o 19:26

We Wrocławiu polecić bym mógł doktora Piaseckiego, który się specjalizuje w zwierzętach egzotycznych, w Warszawie z kolei lecznicę Salvet, przy czym przed wizytą zawsze warto zadzwonić i zapytać, kiedy na dyżurze są lekarze zajmujący się egzotami :)
Skomorek
Świeżak
Świeżak

Postprzez Dyshia » 4 lut 2011, o 12:50

We Wrocławiu na metalowców jest Ekovet, gdzie również zajmują się nietypowymi zwierzakami. Ja narazie chodzę tam z kotami i jestem zadowolona z opieki. Jak dochowam się szopa to prawdopodobnie też tam się udam.
Dyshia
Świeżak
Świeżak

Postprzez Gladius » 7 mar 2011, o 10:14

Ja jeszcze coś wtrącę w sprawie kamieni , mieliśmy ten sam problem z kotami pojawiło się to miej więcej ok 6-7 roku życia
też podejrzewam że od karmy .
Kotka łagodniej to przechodziła ale kot przy każdym sikaniu darł się strasznie no i w cale mu się nie dziwie :(
Wet kazał podawać taką pastę UROPET ( na rozpuszczenie kamieni ) dodatkowo zmiana karmy na Royal Canin Urinary (wcześni jadły purine dla kastratów) i pomogło,
ale to koty a nie szopy tak więc co do ewentualnego leczenia lepiej dopytać się weta .
Dla pewności proponuję zrobić co jakiś czas badanie moczu czy niema za dużo fosforanów nie jest to drogie a unikniemy przykrych sytuacji :P

pozdrawiam paweł
Gladius
Świeżak
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Zdrowie