Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

WAŻNE!! NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA
--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

PISOWNIA

Zgłoś błąd lub propozycję związane ze stroną/forum.

PISOWNIA

Postprzez Milli » 28 lut 2011, o 15:09

Z góry sorki, za bezpośredniość ale uwierzcie Kochani, iż naprawdę nie nadążamy poprawiać i edytować postów. Bardzo Was proszę w imieniu swoim i chyba każdy mnie poprze /tak myślę ;) / Zwracajcie uwagę na pisownię, zwłaszcza na błędy ortograficzne, interpunkcyjne i ogólną stylistykę wypowiedzi. Przepraszam, że tak wprost jednak zależy mi by forum było na wysokim poziomie.

Ps. literówki każdemu mogą się zdarzyć :P
Milli
Moderator
Moderator

Re: PISOWNIA

Postprzez Prudence i Digital » 28 lut 2011, o 15:27

Jestem jak najbardziej ZA !! :) O - tu jest kolejny do poprawy :lol: http://szopy-pracze.pl/gabi-t156-110.html#p2240
Prudence i Digital

Postprzez pianka76 » 1 mar 2011, o 12:30

Wybaczcie może nie jestem genialna ale na napiszcie konkretnie co piszę źle w temacie ,, Gabi,, Może będę miała szansę się poprawić :oops:
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez Prudence i Digital » 1 mar 2011, o 17:52

Hehehe już nic ;p Akurat tak się złożyło, że przeglądałem forum "od dołu" i znalazłem błąd w poście Mili. W sumie nie zwróciłem na niego zbytnio uwagi, aż dotarłem do tego tematu i... wkleiłem linka :) Oczywiście błąd już poprawiony ! :)
Prudence i Digital

Postprzez Milli » 2 mar 2011, o 10:28

Pianko, broń Boże nie o Twój temat czy post chodzi. Bardzo mi przykro i przepraszam za zaistniałą sytuację, jak i niedojrzały żart Prudence. Staram się błędy poprawiać na bieżąco, ale jak widać zawsze może się jakaś literówka wkraść ;) . Swoją drogą Prudence Twoje zachowanie z tym linkiem jest naprawdę dziecinne a nawet złośliwe, bo śmieszne wcale. Robisz niepotrzebny zamęt i przestrzegam przed takową praktyką. A przecież zależy nam na miłej atmosferze - prawda?! Ogłoszenie nie miało służyć udowadnianiu, kto komu co? a jedynie apeluje o zwrócenie uwagi na pisownię i tylko tyle. Wydawało mi się to raczej oczywiste.
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez bogia » 8 mar 2011, o 09:44

Hej. Nie było mnie tu już kilka ładnych miesięcy i jestem po prostu załamana tym co tu widzę- to teraz zamiast postów, które mają być dobrymi radami dla szopich rodziców to muszą być one poprawnie napisane? Kiedyś to forum funkcjonowało bez 'korektora' i miało się bardzo dobrze-i przede wszystkich przyjaźnie. Żart Prudence i Digital był jak najbardziej na miejscu- Milli jak chcesz poprawiać po kimś błędy to proponuję nauczać w podstawówce bo to jest po prostu śmieszne:/ Jestem użytkowniczką nie tylko tego forum i oczywiście, moderator może mój post przenieść do innego tematu, bo mogłam jakiś powielić, ale nie poprawiać posty! Milli każdy człowiek ma prawo do wolności słowa, może pisać i mówić co mu się podoba, jeśli ma ochotę robić błędy- ma do tego pełne prawo. Niestety Ty łamiesz to prawo poprawiając czyjeś wypowiedzi, ingerujesz w ich prywatność, zmieniasz wypowiedź. Dlatego najpierw sama przestrzeż siebie przed' takową praktyką'. Czy zapytałaś czy możesz poprawiać czyjś post? Albo czy wszyscy użytkownicy wyrazili na to zgodę? Nie- to dlaczego jeszcze upominasz ludzi żeby pisali poprawnie bo już nie nadążasz ich poprawiać - to tego nie rób, bo nie tego nie chcemy. Forum było na jak najwyższym poziomie i może być dalej bez jakiegoś dziecinnego poprawiania błędów. Podejrzewam, że jeśli poprawisz nowego użytkownika i poczuje się przez Ciebie, że jest gorszy bo nie umie 'poprawnie' pisać więcej tu nie napisze i nasze forum nie będzie się rozwijało. Również mogę przeprosić za bezpośredniość , ale nim znów będziesz kogoś poprawiać to dla użytkowników zrób opcję w ustawieniach 'poprawiaj moje posty pod względem interpunkcyjnym, ortograficznym...' jeśli ktoś to zaznaczy masz dopiero prawo ingerować w treść jego postu i problemu nie będzie. Lepiej opisz dzień z życia szopa - podwyższy to prestiż forum bo będzie treściwa informacja jak się zachowuje szop, a każdy wybierze forum gdzie jest miła atmosfera, dużo informacji i porad, a nie to gdzie jest dużo przecinków i kropek, gdzie będzie się bał napisać , bo może zostać upomniany za popełnione błędy. Pozdrawiam wszystkich starych posiadaczy szopów :) I tych nowych , których jeszcze dobrze nie znam:)
bogia
Początkujący
Początkujący

Postprzez pianka76 » 8 mar 2011, o 10:15

Myślę że za ostro to jest napisane. Pisownia w naszym życiu uważam jest ważna.Świadczy to o nas samych. Chodzi najbardziej o ortografie a nie formułowanie zdań. Ktoś to bez powodu nie wprowadził w nasze życie.Owszem są ludzie z zaburzeniami typu ,,dysleksja czy dysortografia ,,
i na nich się patrzy inaczej.A jeśli ktoś pisze sobie jak pisze bo tak mu wygodnie to nie ma o czym mówić.
pianka76
Szopi Sponsor
Szopi Sponsor

Postprzez myszowa » 8 mar 2011, o 15:14

Ja mam dysortografie.... zeskanować zaświadczenie ?
myszowa
Początkujący
Początkujący

Postprzez Milli » 8 mar 2011, o 17:46

Bogio nie denerwuj się tak, po cóż te emocje. To jest prośba a nie nakaz. Bardzo Cię proszę, czytaj ze zrozumieniem. NIGDY nie zmieniłam niczyjego posta, a przenigdy jego treści - dlaczego Ty mi to zarzucasz?! To dla mnie krzywdzące. Rzucasz bezpodstawne oskarżenia - nie skomentuję tego. Jeśli masz problem z tym, iż jestem moderatorem, korektorem to bardzo proszę zwrócić się do Xebyte lub śmiało ochrzań Marcina, bo sam mi to zaproponował. Dość - nie będę wdawać się w zbędną pyskówkę. Radzę też zwróć uwagę na ton własnej wypowiedzi. Bogio no kto psuje tu nastrój? sami wyciągnijcie wnioski. Piszesz tak jakbym popełniła straszne przestępstwo swoim apelem.
Myszowa ja również latami borykałam się z dysleksją, natomiast bardzo dużo pracy włożyłam w to by to przezwyciężyć, więc dysortografia, dysgrafia czy dysleksja nie jest tu odpowiednim argumentem na to by móc poprzeć błędną pisownię. Ze swojej strony bardzo mocno Was wszystkich przepraszam, Ciebie Bogio również, bo przecież nie o to mi chodziło. Ale jeśli ma być z tego awantura (co jest dla mnie niemałym zaskoczeniem), zwyczajnie skasuję temat i po sprawie.

..kochani raz jeszcze bardzo Was proszę, spróbujcie podejść do tego bez zbędnych emocji, zupełnie na luzie. Przecież nikt nie chce tu wszczynać wojen..przykro mi, że jest jak jest..cel był zupełnie inny.
Milli
Moderator
Moderator

Postprzez marcin3450 » 8 mar 2011, o 19:35

Musze przyznać Bogio troche za ostro po Milli poszłaś mimo ze ta spokojnie poprosiła o to aby zwracac uwage na to co sie pisze-ortografie i według mnie miala racje jesli forum ma byc szanowane przez innych i obcych gości musi miec przejrzystą forme z poprawna ortograficznie trescia aby nikt nie myslał ze my to banda dzieci lub analfabetow i piszemy plecąc co ślina na jezyk przyniesie. Nikt nie zmienia treści Twoich czy innych urzytkowników postów tylko poprawia błedy ortograficzne-i sadze ze powinniśmy być wdzieczni ze Milli poświeca nam wszystkim swoj czas na sprawdzanie i poprawianie owych ,,Byków,, :oops: dla dobrego wizerunku forum.
Wujek Szopek
marcin3450
Hodowca
Hodowca

Następna strona

Powrót do Błędy i propozycje