Ogłoszenie

STAN SZOPIEJ SKARBONKI NA DZIEŃ 07.11.2010: 60 PLN

Numer konta: 74 1020 1664 0000 3302 0172 5092

[Kontynuuj]

WAŻNE!! NOWE ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA
--------------------------------------------------------------------

Przekaż dotację na rzecz utrzymania strony

Lub wspomóż stronę klikając w poniższe przyciski

PISOWNIA

Zgłoś błąd lub propozycję związane ze stroną/forum.

Re: PISOWNIA

Postprzez xebyte » 8 mar 2011, o 20:31

Nie rozumiem skąd te złośliwości, Milli zrobiła słuszną rzecz przypominając użytkownikom o pisaniu postów z zachowaniem zasad ortografii i interpunkcji by zachować jako-takie standardy. Nikt nie robi tego dla swojego widzi-mi-się tylko dla poprawy prezentacji postów tak by każdemu czytało się je lepiej. Standard forum przy tym również się podnosi pozwalając ludziom dyskutować na poziomie a nie jak to napisał Marcin na poziomie dzieciaka.

bogia napisał(a):Jestem użytkowniczką nie tylko tego forum i oczywiście, moderator może mój post przenieść do innego tematu, bo mogłam jakiś powielić, ale nie poprawiać posty!

Moderator również ma takie samo prawo do poprawiania postów i na wielu forach takie zasady obowiązują.

bogia napisał(a):Milli każdy człowiek ma prawo do wolności słowa, może pisać i mówić co mu się podoba, jeśli ma ochotę robić błędy- ma do tego pełne prawo. Niestety Ty łamiesz to prawo poprawiając czyjeś wypowiedzi, ingerujesz w ich prywatność, zmieniasz wypowiedź. Dlatego najpierw sama przestrzeż siebie przed' takową praktyką'.

A co ma wolność słowa do tego? Nikt nie zmienia treści posta tylko ewentualne błędy ortograficzne, które mogą razić w oczy.

bogia napisał(a):Czy zapytałaś czy możesz poprawiać czyjś post? Albo czy wszyscy użytkownicy wyrazili na to zgodę? Nie- to dlaczego jeszcze upominasz ludzi żeby pisali poprawnie bo już nie nadążasz ich poprawiać - to tego nie rób, bo nie tego nie chcemy.

Poprawianie postów zostało wprowadzone z prośby administracji, która ma pełne prawo do edycji jakiegokolwiek posta.

bogia napisał(a):Forum było na jak najwyższym poziomie i może być dalej bez jakiegoś dziecinnego poprawiania błędów. Podejrzewam, że jeśli poprawisz nowego użytkownika i poczuje się przez Ciebie, że jest gorszy bo nie umie 'poprawnie' pisać więcej tu nie napisze i nasze forum nie będzie się rozwijało.

Od poprawnie napisanych postów forum na pewno nie zaniży swojego poziomu, a wręcz przeciwnie. Nie ma żadnej dobrej wymówki na pisaniu postów z błędami oprócz lenistwa - teraz każda porządna przeglądarka posiada swoje słowniki i wystarczy tylko parę klików by poprawić swoje błędy przed wysłaniem posta i zaoszczędzić pracę moderatorom.
xebyte
Administrator
Administrator

Re: PISOWNIA

Postprzez Milli » 9 mar 2011, o 08:14

Dziękuję Wam Kochani. Bardzo się cieszę, że część z Was rozumie co chciałam osiągnąć tym ogłoszeniem. Mimo wszystko przepraszam, że Nas to podzieliło. Mam jednak nadzieję, że zapomnimy o przykrej sprawie, a forum będzie toczyło się swoim trybem jak dawniej :) :D
Milli
Moderator
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Błędy i propozycje